Spanjorer ska lockas med exotism – Skellefteå marknadsfördes i Madrid

Notera att denna artikel är från 2016.
Visit Skellefteå och andra lokala intressenter satsar nu hårt på marknadsföring av vinterturism. Under några dagar har Madridbor fått veta mer om Skellefteå och vinterturism.

En delegation från Skellefteå har hållit seminarier, visat bildspel och en dokumentärfilm.

– Besöket var lyckat och seminarierna lockade en stor publik, säger Lars Westerlund som representerar Vintersimmet.

Visit Skellefteå och lokala entreprenörer hoppas givetvis att turister från Sydeuropa ska lockas av den exotism som vinterturism kan utgöra. Spaniens största resebyrå har visat ett stort intresse och redan i fjol fanns några Spanjorer på plats i februari månad då Vintersimmet arrangeras.

– I fjol fanns turister från 15 olika nationaliteter som deltog i Vintersimmet, säger Lars Westerlund som var på plats i Madrid under arrangemanget.

Stor potential

Lars Westerlund ser en växande potential och förhoppningen är nu i vinter att par grupper från Spanien ska boka resor.

– Blir det så handlar det om ett drygt 20-tal turister från Spanien. Vi har fått klart för oss att när det handlar om resor från Spanien och till våra breddgrader så bokas ofta resorna sent. I exempelvis Tyskland bokar turisterna resorna i ett tidigt skede.

På plats i Madrid visade delegationen vad våra breddgrader har att erbjuda, som en kåta att bo i, hur renskinn ser ut med mera.

– Deltagarna på seminarierna fick också känna på hur kallt vatten det handlar om när det gäller vintersim. Hinkar med iskuber var uppställda.

Visade film

Johannes Holmlund från Svansele Vildmarkscenter visade också en dokumentärfilm för resebyrårepresentanterna och de lokala journalisterna.

– Filmen handlar om Vintersimmet och hur Spanjorerna i fjol upplevde det att turista på våra breddgrader.

Lars Westerlund och de andra representanterna från Skellefteå hyser optimism inför framtiden.

– Helt klart, vintersimmet växer och förhoppningen är förstås att vi ska nå betydligt fler länder än Spanien i framtiden.

 

Diskuterar. Bo Wikström (till höger), pratar om möjliga aktiviteter i norra Sverige för en besökare. Foto: Lars Westerlund.
Diskuterar. Bo Wikström (till höger), pratar om möjliga aktiviteter i norra Sverige för en besökare. Foto: Lars Westerlund. Foto: Lars Westerlund.
Välbesökt. Johannes Holmlund (till höger), Svansele Vildmarkscenter, tillsammans med en besökare. Foto: Lars Westerlund.
Välbesökt. Johannes Holmlund (till höger), Svansele Vildmarkscenter, tillsammans med en besökare. Foto: Lars Westerlund. Foto: Lars Westerlund.
Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut