Snart börjar byggandet på Karlgård

Notera att denna artikel är från 2018.
Så såg det ut på den blivande byggplatsen måndag 4 juni 2018. Gruskrosset ligger där för att tynga ner marken. Det som står där är en liten modul för 3D-visningar.
Så såg det ut på den blivande byggplatsen måndag 4 juni 2018. Gruskrosset ligger där för att tynga ner marken. Det som står där är en liten modul för 3D-visningar. Foto: Yvonne Rönngren
Byggandet av nästa område med lägenheter i Skellefteå börjar inom kort.

Försäljningen av lägenheter på Södra Karlgård har pågått sedan december. Nu är 30 av de 57 lägenheterna sålda och ytterligare några är reserverade.

Mattias Henriksson på Grönbo säger att det är tillräckligt för att man ska kunna köra igång.

- Vi väntar på klartecken från bank och finansiärer inom några veckor.

Grus tynger ner

Marken är redan förberedd för de två hus som ska ligga närmast älven. Jord schaktades bort i januari, och sedan har det legat bergkross på marken, så att den ska stabilisera sig. De högarna ligger fortfarande kvar.

- Vi har också tagit bort all skog på tomten, säger Mattias Henriksson.

När det beslutas om byggstart börjar produktionen av husdelar på fabriken Eco Part i Norsjö. Då börjar också markarbetena för de två första husen medan bergkrosset flyttas till nya husplatser.

Säljer samtidigt

De första husdelarna kan monteras i början på hösten.

- Vi bygger i viss mån i etapper, men vi har sålt lägenheter till alla fem husen samtidigt, så etapperna flyter in i varandra och allt ska genomföras, säger Mattias Henriksson.

Dessa lägenheter planeras på Sunnanå, Sörböle och Anderstorp
Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut