Tommy Lindmark är IT-strateg på gymnasiekontoret i Skellefteå.
Tommy Lindmark är IT-strateg på gymnasiekontoret i Skellefteå. Foto: Pressbild

Skellefteå kommun kan få prestigefyllt pris för ansiktsigenkänning

Projektet med ansiktsigenkänning på Anderstorpsgymnasiet har nominerats till bästa IT Service Management projekt.

Det är branschföreningen itSMF Sverige som står bakom priset. Skellefteå kommun är nominerade tillsammans med Malmö stad och Svenska Spel.

– Det är fantastiskt roligt att vi har fått så mycket uppmärksamhet för vårt projekt, säger Tommy Lindmark IT-strateg på gymnasiekontoret i Skellefteå kommun, i ett pressmeddelande.

Priset delas ut på branschföreningens mässa den 10 april i Stockholm.

Fakta om de tre nominerade

Skellefteå kommun

Hur kan man med hjälp av AI och ny teknik minska lärarnas administrativa uppgifter i klassrummet? I ett unikt pilotprojekt har Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå testat automatisk elevregistrering genom taggar och ansiktsigenkänning i samarbete med Tieto.

Svenska Spel

Målet med projektet var att på ett agilt sätt införa processer och roller i samverkan med ny ITSM lösning i den egna organisationen. Syftet var att skapa tydlighet och trygghet hos medarbetarna med fokus på ett agilt arbetssätt. Efter ett målinriktat arbete har Svenska Spel lyckats med att skapa trygghet och engagemang hos sina medarbetare.

Malmö stad

En återspegling och reflektion av den resa som Malmö stads grundskoleförvaltning har gjort och har framför sig. En givande och utmanande resa som strävar efter att skapa likvärdighet, högre måluppfyllelse och en högre social hållbarhet för barn, elever, vårdnadshavare och anställda i staden.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut