Skellefteå kan få ta del av pengar till läxhjälp

Stiftelsen Läxhjälpen har fått två miljoner kronor från Postkodstiftelsen för att hjälpa elever i Norrland att få behörighet till gymnasiet.

– Vi kommer nu kunna stötta fler elever än någonsin, på orter där vi aldrig har varit, i och med detta stöd. Nu tar vi ett stort kliv framåt för att få fler att klara av grundskolan med gymnasiebehörighet, säger Henrik Szabo, verksamhetschef för Läxhjälpen, i ett pressmeddelande.

Stödet öppnar upp för att städer som Umeå, Luleå, Sundsvall, Gävle, Östersund och Skellefteå ska kunna ta del av läxhjälpsprogrammet.

Under början av 2019 beslutas det vilken stad som blir först ut att ta del av stödet.

– 18 600 svenska elever klarade inte grundskolan förra året och resurserna för att stötta eleverna är ojämnt fördelade. Vi är därför stolta att tillsammans med Läxhjälpen i ett pilotprojekt utveckla läxhjälpsprogrammet så att det även når ungdomar i Norrland, säger Marie Dahllöf, generalsekreterare för Svenska Postkodstiftelsen.

Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som bedriver gratis läxhjälp för elever i socioekonomiskt utsatta områden. De får sin främsta finansiering från näringslivet.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut