Emma Nygren i Norsjö fick motta ett stipendium av Fabian Arnheim vid Skellefteå museum.
Emma Nygren i Norsjö fick motta ett stipendium av Fabian Arnheim vid Skellefteå museum. Foto: Norsjö kommun

Elever prisades för sina arbeten

Under skolavslutningen i Norsjö prisades eleverna Emma Nygren och Eva-Marie Marklund med varsitt stipendium, som delades ut av Skellefteå museum och Norsjöskolans rektor.

Emma Nygren får det lokalhistoriska ungdomsstipendiet för sin uppsats om hembyn Bjurträsk. Stipendiet delas ut årligen och ska uppmuntra och stimulera ungas intresse för lokalhistoria.

Motiveringen för Emma lyder: ”Ett väl genomfört historiearbete som presenterar en bredd av fakta om hembyn. Detta varvas med eget källmaterial i form av bilder och en intervju. Det ger sammantaget en personlig och djup inblick i Bjurträsk historia.”

Bakom stipendiet står Skellefteå museum, Folkrörelsearkivet i Västerbotten och Företagsarkivet i Westerbotten. Förutom ett diplom får Emma en summa på 5 000 kronor.

Eva-Marie Marklund har utsetts till Årets känsla- och stilstipendiat, för sitt arbete med känsla och stil på Norsjöskolan. Rektor Anette Lidén är jätteglad över att få dela ut utmärkelsen.

– Eva-Marie är en elev som visar stor empati, agerar och hjälper samt tar stort ansvar i skolarbetet. Även om det är flera elever som uppfyller kriterierna är det Eva-Marie som har utmärkt sig, säger hon i ett pressmeddelande.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut