219 lärare och handledare i länet kommer att kunna delta i utbildningen.
219 lärare och handledare i länet kommer att kunna delta i utbildningen. Foto: TT

”Det handlar om jämlikhet”

Det satsat på kompetensutveckling i specialpedagogik för lärare och handledare. I Västerbotten betyder det att 219 stycken kommer att kunna delta i en utbildningsinsats.

Det totala statsbidraget för läsåret 2018/19 i Sverige är drygt 109 miljoner kronor.

– Vi utbildar nu både fler speciallärare och genom satsningen Specialpedagogik för lärande ges fler lärare grundläggande specialpedagogiska verktyg. Elever som behöver stöd ska kunna få det, så fort en lärare ser att stödet behövs, säger utbildningsminister Gustav Fridolin i ett pressmeddelande.

Utbildningen riktar sig till legitimerade lärare i grundskolan och de med motsvarande utbildning vid särskilda ungdomshem eller i sameskolan. Deltagarna kommer exempelvis kunna diskutera hur undervisningen bör läggas upp för att möta alla elevers behov. De kommer även ges möjlighet att utveckla sina specialpedagogiska metoder.

– Det handlar om jämlikhet. Om jag som elev får det stöd jag behöver, för att lära mig det livet kräver, ska inte handla om vilken skola jag går på eller var jag bor. Alla elever ska ha den rätten, säger Gustav Fridolin.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut