Resultatet av granskningen: Flera av veckans huvudkomponenter så som kött och kyckling kommer inte från närområdet, eller ens ifrån Sverige. Måltidschef Peter Lundmark får titta på listan och säger att det stämmer överens med hur det ser ut överlag.
– Vi har ändå förhållandevis lite utländskt på menyn. Vi vet ju att svenska produkter har bättre kvalitet, men samtidigt måste det ju fortfarande vara en god affär, säger han.
Men att spåra var maten kommer ifrån kan vara klurigt ibland också.
Norran har kartlagt var skolmaten för elever som går kommunal förskola och skola i Skellefteå kommun kommer ifrån. Vi begärde att få veta ursprungsland på alla ingredienser på menyn för vecka 39.
Läs hela granskningen nedan.
Missa inte: Kolla vad eleverna har på menyn i Malå, Norsjö, Robertsfors, Arjeplog och Arvidsjaur. Vi publicerar listorna i eftermiddag.
Vad tycker du? Spelar det någon roll var skolmaten kommer ifrån? Gå in och kommentera.