Med egen mat på menyn

På Byskeskolan tillagas skolmaten på plats. Nu satsar kommunen på ett nytt skolkök som också kommer att laga mat till äldreboendet Norrgårda samt den nya fleravdelningsförskolan i Byske.

Länge. Marianne Åström har jobbat 19 år i skolbespisningen i Byske.

Länge. Marianne Åström har jobbat 19 år i skolbespisningen i Byske.

Foto: Länge. Marianne Åström har jobbat 19 år i skolbespisningen i Byske.

Skola och utbildning2014-06-03 07:00

Vissa maträtter är större favoriter än andra och då anpassar sig köket och ser till att maten räcker genom att tillaga mer.

– Att stå där med för lite mat det får bara inte hända, säger Marianne Åström, kock på Byskeskolan.

Skolan är en av tre kommunala skolor i Skellefteå som har egen tillagning av skolmat. Varje dag lagas det ungefär 400 portioner mat. Dessutom serverar köket frukost och mellanmål till de barn som är på fritids.

I dagens tidning går det att läsa mer om det nya köket i Byske.

Här är Byskeelevernas favoritmat, enligt personalen i köket:

Pizza.

Hamburgare.

Tacos.

Pannkaka.

Tikka Masala.

Spagetti och köttfärssås.

Gyllene laxsoppa.

Fiskgratäng.

Lasagne.

Kebabsplitt.

Länge. Marianne Åström har jobbat 19 år i skolbespisningen i Byske.
Länge. Marianne Åström har jobbat 19 år i skolbespisningen i Byske.
Kock. Lena Holmbom och Marianne Åström förbereder dagens lunch.
Kock. Lena Holmbom och Marianne Åström förbereder dagens lunch.
Turas om. Greger Nilsson är den som lagar specialkost i dag.
Turas om. Greger Nilsson är den som lagar specialkost i dag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!