Skelleftebo krävs på över 150 000 kronor av Försäkringskassan

Mannen fick sjukersättning, men jobbade även från och till. Nu krävs mannen, bosatt i Skellefteå kommun, på över 150 000 kronor av Försäkringskassan.

Mannen, som är född på 80-talet och har beviljats sjukersättning, har varit anställd hos en arbetsgivare och jobbat där under varierande tider sedan i november 2015.

Detta innebär dock att mannen, som inte har anmält till Försäkringskassan att han har arbetat, har fått för mycket sjukersättning för tiden november 2015 till april 2018.

”Om du arbetar med utnyttjande av en arbetsförmåga som du antogs sakna när du beviljades sjukersättning, har du inte rätt till sjukersättning för samma tid och i den omfattning som arbetet utförs”, skriver Försäkringskassan i sin motivering.

”Genom att arbeta har du uppvisat en arbetsförmåga som du tidigare bedömts sakna”, skriver också myndigheten i sitt beslut, där mannen åläggs betala tillbaka 159 193 kronor i slutet av juli.

”Med hänsyn till att du uppvisat en arbetsförmåga på heltid bör du kunna ta en arbetsinkomst och därmed möjlighet att påbörja en återbetalning”, skriver Försäkringskassan.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut