I måndags öppnade foodtrucken Fire Potato på Guldtorget. Idén om att sälja bakad potatis med valfria toppingar, med allt från protein och grönsaker till såser och röror, är helt ny för Skellefteborna.
– De uppskattar att det är något nytt. Det roligaste är att se kundernas ansikten när de får maten, det är en stor portion och de blir chockade, säger Youssef El Barikhi som jobbar i vagnen.
Initiativet grundades i Umeå för inte ens ett halvår sedan, berättar Youssef, och kort därefter fick han jobbförfrågan. Så han flyttade upp från Karlstad – för att servera potatis.
– De hade sett det någonstans och testade. Det gick ganska bra, säger Youssef.
Bakpotatis har skapat något av en trend på sociala medier. Videoklipp från Storbritannien sprids där man får följa med bakom kulisserna när kocken slänger ihop rejäla pjäser med smör, ost och bönor.
– Det har kanske varit en inspiration, men vi har inte riktigt samma toppings som dem.
Nu har Youssef alltså flyttat ytterligare några mil uppåt i landet, och bor en bit utanför stan. Foodtrucken åker han i till och från jobbet, men den som kör är kollegan Mohamed En Guida, som äger vagnen.
– Idén är att resa runt i Sverige, på festivaler och så, det blir riktigt kul! säger Youssef.
Premiäröppningen blev lyckad – Youssef säger att det kom fler kunder än väntat.
– Det var många som frågade oss om vi är här tillfälligt men jag sa att vi är här för att stanna. Då blev de glada.