Det är Nätverket Hållbara Restauranger, som i år firar fem år, vilket nominerat tre företag eller personer i fem olika klasser.
I Petters klass är också Malin Söderström, restaurang Moderna Museet, och Maria Stridh, Mässresturanger, nominerade.
Petter Thylins motivering i nomineringen är bland annat:
”Med stort engagemang och matglädje har Petter arbetat för att skapa hållbarhet. I nätverket ger Petter oss energi och glädje och har varit ett föredöme i att sprida nätverket i hela Västerbotten. Med en nyfiken blick och stort intresse har Petter tagit sig an miljöarbetet som i första hand verkade stort och svårt. Genom att inspirera sin personal har viner bytts ut till ekologiska, glödlampor blivit till LED och take-away lådor har bytts ut från aluminium till kartong.”
Han är inte ensam nominerad från Västerbotten. I klassen Årets Hållbara Restaurang är Umerestaurangen Gotthard en av tre nominerade.
Vinnarna offentliggörs i slutet av september.