Tidigare Skelleftebo nominerad till hållbarhetspris

Petter Thylin, tidigare Skellefteå, är nominerad till pris som ”Årets hållbara eldsjäl”. Han driver i dag restaurangen Tapas i centrala Umeå.

Petter Thylin, som driver Tapas i Umeå,är nominerad i klassen ”Årets hållbara eldsjäl”.

Petter Thylin, som driver Tapas i Umeå,är nominerad i klassen ”Årets hållbara eldsjäl”.

Foto: Foto AnnaKarin Drugge/VK

Skellefteå2018-09-17 13:25
Petter Thylin, som driver Tapas i Umeå,är nominerad i klassen ”Årets hållbara eldsjäl”.
Petter Thylin, som driver Tapas i Umeå,är nominerad i klassen ”Årets hållbara eldsjäl”.

Det är Nätverket Hållbara Restauranger, som i år firar fem år, vilket nominerat tre företag eller personer i fem olika klasser.

I Petters klass är också Malin Söderström, restaurang Moderna Museet, och Maria Stridh, Mässresturanger, nominerade.

Petter Thylins motivering i nomineringen är bland annat:

”Med stort engagemang och matglädje har Petter arbetat för att skapa hållbarhet. I nätverket ger Petter oss energi och glädje och har varit ett föredöme i att sprida nätverket i hela Västerbotten. Med en nyfiken blick och stort intresse har Petter tagit sig an miljöarbetet som i första hand verkade stort och svårt. Genom att inspirera sin personal har viner bytts ut till ekologiska, glödlampor blivit till LED och take-away lådor har bytts ut från aluminium till kartong.”

Han är inte ensam nominerad från Västerbotten. I klassen Årets Hållbara Restaurang är Umerestaurangen Gotthard en av tre nominerade.

Vinnarna offentliggörs i slutet av september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!