Jarko Läspä berättar att man på Willys har en del tomma hyllor och att vissa sorter är helt restade från leverantörerna.
– Många av de kända varumärkena restas, så nog är det tomt på några hyllor. För tre veckor sedan började det och vi har haft en enorm ökning av försäljning på till exempel pasta, säger han.
På Stora Coop märker man även att Skellefteborna börjat bunkra.
– Det märks att det går åt mer varor, folk börjar bunkra. Det började för 2-3 veckor sedan och vi ser det i hela landet, det börjar bli svårare att få tag i varor, säger Susanne Rindelöv, stormarknadschef på Stora Coop.
Vad är det som det säljs mest av?
– Torrmjölk, pasta, potatismos och konserver. Så det gäller att ta hem alternativa varor. Vi förstår att det blir ett uppsving nu, men det kan bli en nergång senare.
Vilka åtgärder vidtar ni för att minska smittspridning?
– Vi följer alla råd från myndigheter men också råd inom Coop. Vi har slutat med alla demos och her inte bara ut varor som folk kan plocka på. Sedan är det upp till kunden om man vill handla till exempel lösviktsgodis eller frukt.
"Nya direktiv varje dag"
Peter Jonsson på Ica Kvantum betonar att butiken får mycket rekommendationer från Ica.
– Vi får nya direktiv varje dag, jag ska snart in i ett möte om detta och vi är väldigt noga med att följa Icas rekommendationer, säger Peter Jonsson som inte ser någon anledning till att börja hamstra.
– Än så länge är varutillförseln god till Sverige på matvaror. Vi har ännu inte haft så många fall här, men den stora förändringen är beteendeförändringen. Nästan inga kommer att resa bort de närmaste månaderna utan folk kommer istället stanna hemma och äta god mat, säger han.