Avonova är lite av doldisar här uppe i norr, men de är Sveriges näst största bolag inom företagshälsovård, större än Feelgood och mindre än Previa och en omsättning på nästan 900 miljoner kronor, 2018.
– Vi har diskuterat med dem sedan i våras, berättar Michael Renberg.
Ikeas företagshälsa
Norran berättade i början av 2019 att Flow Modules första kund blev Ikea som gillade den CHR (Corporate Health Responsability) Module, som i praktiken kan mäta kostnaden för stressrelaterad ohälsa på arbetsplatsen, vilken trion utvecklat.
IKEA:s företagshälsa är Avonova och på den vägen gick det vidare.
Stimulerande
Flow Module består av Michael Renberg, som är biolog i grunden men har länge jobbat som arbetsmiljökonsult och driver bolaget Bättre Arbetsmiljö. Vidare är bolaget duon Kim Brännlund och Kenny Westermark som tillsammans har tillsammans grundat it-bolaget Polr AB (utläses Polar) och arbetar bland annat med affärssystem.
Än så länge är Flow Module långt ifrån ett heltidsuppdrag för någon av dem även om framgången är stimulerande.
– Avonova vill använda vår produkt för att paketera in den i deras tjänstepaket, säger Kenny Westermark.
”Blir ett verktyg”
Avonova kommer att använda CHR Module både i ett tidigt skede mot kund, men också som pedagogiskt verktyg i utbildning och som ett sätt att få koll på kostnaden för ohälsosam stress – och därmed få ett möjlighet att räkna på ett ROI (Return on investment) för ett stressdrabbat företag.
– Vår plan var inte från starten att vi skulle jobba direkt mot slutkund som i fallet Ikea, utan som här, att vårt verktyg blir en del av hela leveransen mot kunden, förklarar Kenny Westermark.
Satsat själva
Trots framgångarna är verkligen Flow Modules trions helt egna projekt. Den har kört sitt race själv.
– Vi har inte tagit in något riskkapital utan vi har spenderat våra egna pengar och vår egen tid, berättar Kim Brännlund.
Nytt projekt
Trion har redan nu nästa projekt på gång, en ny modul som är kopplad till kompetens.
– Vi håller nu på att testa den ute på företag, berättar Kenny och trion avslöjar att den handlar om att arbeta med kompetensutvecklingsprocessen på företagen.
– Det ska bli lättare att planera nya utbildningar och se kostnader, förklarar Kim Brännlund.