Huset har växt upp strax intill E4 på Skellefteälvens södra sida. Läget har ansetts gott med tanke på vyerna mot älven samt närhet till staden. Bullret från trafiken märks inte inomhus, men påverkar balkonglivet.
Trots ganska goda förutsättningar har det dock varit svårt att sälja lägenheterna (se särskild artikel).
Vad får då köparna som trots allt bundit sig för köp? Vi åker upp i den huskropp som fortfarande inte är bebodd för att titta på utsikten. Här på översta våningarna är allt sålt, och det märks när vi går runt. Man får göra många egna val och varje lägenhet är nu unik, vi ser flera olika färger och material på köksinredningar, väggar, golv med mera.
Vyn mot älven är strålande, och trafiken på E4 strax under oss är mer intressant än den är störande. Åtminstone så länge vi stannar kvar inomhus, eftersom både fönster och väggar är extra bullerskyddade.
Ute på balkongerna finns dock bullret, och visst lider huset av att det dessutom inte har glasade balkonger. Troligen kommer vissa boende och även deras gäster att tycka det är obehagligt att vara ute eftersom balkongräckena är av genomskinligt glas.
Orsaken till att det inte gjordes inglasningar var att hela den tillåtna byggnadsytan på tomten användes. En glasad balkong räknas in i byggnadsytan, medan balkonger som "hänger utanför" inte behöver räknas.
– Vi har hört oss för med kommunen om vi kan få bygglov för inglasningar i efterskott men inget är bestämt, säger affärschef Fredrik Westerlund.
– Det går att fylla på med ännu en sektion glas, tekniskt är det fullt möjligt, tillägger han.
Om bara några veckor kommer folk att flytta in i etapp två och projektchef Patrik Eriksson säger att de ska hinna allt klart.
Huset är format som ett U och har en vit del mot öster och en mörkgrå mot väster. Totalt görs 87 lägenheter, och de som ska bo i den vita delen fick sina nycklar för några veckor sedan.
Patrik Eriksson säger att huset är Svanenmärkt och att man delvis jobbat med lokala leverantörer för att minska transporterna. Således kommer fönstren från Burträsk, balkongerna från Fällfors, räcken från Ersmark och stålkonstruktioner från Norrlångträsk.