Det var i oktober som Norran kunde berätta att Max planerar att etablera ytterligare en restaurang i Skellefteå.
Restaurangen, som är cirka 500 kvadratmeter stor, är snart färdigbyggd. Den öppnar den 9 maj och ger ungefär 50 arbetstillfällen om man inkluderar extraarbetare.
– Vi jobbar stenhårt för att hitta folk. Vi får in jättemånga ansökningar och rekommendationer så det är kul, säger Henrik Lejon.
”Mer restaurangkänsla”
Den byggs enligt ett nytt koncept som har tagits fram av Wingårdh arkitektkontor.
Hittills finns ett tiotal restauranger med det nya konceptet. En stor skillnad blir en ljudisolerad vägg mellan köket och sittplatserna.
– Det blir mer en restaurangkänsla. Du vet hur hamburgerrestauranger brukar vara, man kommer rakt in i en matsal, det är nästa så att man står i köket. Nu slipper man pip från fritöser och så vidare.
”Annat än rött kött”
Solbacken-restaurangen är en del i en stor expansionsplan som Max just nu genomför.
– Vi ska öppna 150 nya restauranger i Skandinavien på tio år. Dessutom vill vi renovera och uppdatera insidan på våra nuvarande restauranger. Dessutom expanderar vi i länder som Polen och Qatar.
Samtidigt jobbar kedjan på sina mål om att helt klimatkompensera för sin verksamhet.
– Just nu består 38 procent av vår försäljning av annat än rött kött. Målet är att det ska bli över 50 procent, säger Henrik Lejon.