Jim Richtmann har två kusiner med samma efternamn, Markus och Mattias, som båda drivit flera restauranger i Skellefteå. För Jim blir denna satsning dock den första inom branschen.
– Ja, eller nästan i alla fall. Jag impulsköpte en kebabvagn en gång, berättar Jim som alltid haft en förkärlek till festivaler och liknande event.
– Jag hjälpte till på Midsommartravet, som nästan är som en minifestival, förra året och tyckte att det var otroligt roligt.
Nu har han startat ett nytt bolag och planerar att servera de första måltiderna under våren. Alkoholtillstånd hoppas han få klart under maj månad.
– Vi är verkligen i startgroparna än så länge och försöker göra allt i rätt ordning, säger han.
Att han själv inte drivit restaurang tidigare tror han inte ska bli ett hinder.
– Jag är fruktansvärt matintresserad, och vi kommer att servera riktigt god husmanskost som är bra för våra gäster och aktiva.
Jim är till vardags mäklare, men är även engagerad som ansvarig för travsporten på Skellefteåtravet.
– Det är som i de flesta föreningar – man måste ro med alla åror.
Restaurangen kommer att hålla öppet i samband med tävlingarna som arrangeras. Den stora tävlingen vid midsommar är det som Jim ser allra mest fram emot, även om han är medveten om att arrangemanget är väderberoende.
– Allt det här är lite av en chansning, där mycket står och faller med vädret. Jag håller tummarna på att vi har det med oss, säger han.