Det handlar om en ny maskinpark för skivning och paketering av köttprodukter.
– Vi ser en fortsatt potential att utveckla vårt kunderbjudande och därmed öka produktionen av lokalproducerade produkter i Skellefteå. Vi ser även att dessa investeringar stärker samarbetet med våra norrländska bönder, säger Magnus Nilsson, VD på Nyhléns Hugosons.
Ökad produktion
Investeringarna har gjorts för att skapa långsiktiga förutsättningar för en ökad produktion i Skellefteå.
- Vi har ett brett sortiment av norrländska köttprodukter i olika förpackningslösningar och nu lanserar vi även produkter i en ny säljande och smart vakuumförpackning som är bättre både för kvaliteten och klimatet, säger Anna Ahlqvist, Marknadschef på Nyhléns Hugosons i ett pressmeddelande.
Nyhléns Hugosons anläggningar finns i Luleå (slakt, styckning och charkproduktion), Skellefteå (paketering av kött, kallskänk och transport) och Ullånger (slakteri). I koncernen ingår även Guldfisken Kök AB och Änge Chark AB. Nyhléns Hugosons har idag ca 230 medarbetare och omsätter nästan 600 miljoner kronor.