Bygget sysselsätter just nu 80 byggnadsarbetare av olika slag och 20 tjänstemän. De flesta bor inom ett område från Umeå i söder till Luleå i norr och påverkas inte när det gäller transporter.
Ett arbetslag om 15 personer från Litauen är på plats och där väntas strul den dag de ska bli utbytta av ett nytt gäng, som då hamnar i 14 dagars karantän.
– Vi får se hur det blir med utbytet, tills vidare får den befintliga gruppen jobba kvar. Den dag de reser kan de åka bil om det inte finns andra kommunikationer, säger Arne Martin Kårmo på Hent.
När det gäller generalentreprenören, norska Hent, så har de fem arbetsledare på bygget. Några av dem åker hem på helgerna, medan andra stannar längre perioder eftersom resorna även i vanliga fall är krångliga och tidsödande.
Får korsa gränsen
– Än tar vi oss hem med flyg, men det är en utmaning mellan Arlanda och Oslo samt inrikes i Norge. Så på sikt kan det bli att vi åker bil och stannar längre perioder. Vi får åka över gränsen eftersom vi arbetspendlar, säger byggledare Kjetil Sandvoll.
På arbetsplatsen sprider personalen ut sig i de olika manskapsbodarna på rasterna och det anses inte vara någon större risk med smitta på jobbet eftersom man inte arbetar inpå varandra.
– Vi har slopat många möten och håller dem över video istället, säger Kjetil.
Mindre material
Ett större hot kan nog vara bristen på byggmaterial. Än flyter det på, men Kjetil Sandvoll tror att material från andra länder kan försenas om krisen fortsätter.
Ännu ett problem kan bli leveranser av svenskt material, ifall grundskolor och förskolor stänger, och fabrikerna måste gå för halv fart.
Om det skulle bli materialbrist så att byggtakten dras ner måste entreprenörerna permittera eller styra om till andra arbetsplatser.
– Men får vi materialbrist har förmodligen alla byggen samma problem, säger Kjetil Sandvoll.