Vännerna Ibrahim och Emrah har länge varit intresserade av att starta en restaurang tillsammans. Båda har flera års erfarenhet i branschen. Bland annat berättar Emrah att han har jobbat i köket på Ica Supermarket Torget i sex år. När de fick höra att ägaren av Junibackens Pizzeria på Morö Backe ville sälja tog de chansen.
Ägarna tänker inte ändra menyn. De meddelar även att de i framtiden ser fram emot att satsa mer på grillrätter och även börja laga napolitanska pizzor, som utmärker sig genom att vara brödigare med tjockare kanter fyllda med luftbubblor.
Det finns en förändring de nya ägarna vill göra snabbt. Det är nämligen så att helgens öppettider ska förlängas.
– Folk måste äta, att öppna klockan tolv är alldeles för sent. Vi vill kunna erbjuda lunch tidigare. Så från första september öppnar vi tidigare, berättar Ibrahim.
Junibackens Pizzeria öppnade på Morö Backe år 2003 då den dåvarande ägaren byggde om en kiosk till pizzeria.