Han är projektledare för Skellefteå Budokan, ett samarbetsprojekt mellan sex budoklubbar i Skellefteå, som var en av arrangörerna bakom festivalen.
– Vi hade något i alla kategorier och det var allt från barn till pensionärer som kom, så det var roligt. Många utställare sålde slut ganska snabbt, och det var ju roligt att de fick valuta för pengarna, säger han.
Bland annat anordnades en show med taikotrummor och shamisen-spelningar på scen.
Bland utställarna fanns japanska produkter, exempelvis mat och dryck, svärd, kockknivar samt en ninjaskola för barnen. Det anordnades också prova på-budo samt budouppvisningar.
– Det var roligt att få göra något nytt och få gehör för det. Vi hoppas att Skellefteborna på det här sättet kan få upp ögonen med Campusområdet och vilken fantastisk möjlighet det är för Skellefteå att kunna erbjuda utbildningar.
Arrangörerna uppskattar att det kom mellan 2000 och 2500 personer under dagen.
– Det här var ett provskott för att se om det finns ett japanintresse och nu vet vi att det finns. Så vi tackar Skellefteborna för visat intresse och känner suget att göra det här nästa år också.
Magnus Johansson säger att det kändes kul att få göra en gratisfestival på sommaren. Särskilt eftersom det fanns en lucka på grund av avsaknaden av Matfesten.
– Gör vi det här nästa år ska vi nog satsa ännu mer på att ha en matfest och mer på det kreativa skapandet för att få folk att engagera sig. Vi hade ett bra utbud med pyssel i år, men vi var inte beredda på hur mycket folk som skulle komma, så det fanns inte tillräckligt många platser, säger han.
På fredagen arrangerades även ett affärsseminarium med fokus på Japan.
– Vi gjorde en kopia av det som gjordes i Umeå, men vi fick betydligt mer besökare. Det är ju alltid roligt att spöa Umeå, säger han.