Culinary Hotel Awards arrangeras av tidskriften RestaurangvÀrlden och priserna delas ut i flera kategorier. Vinnarna tillkÀnnages pÄ en gala pÄ Berns i Stockholm den 10 mars
Den ena utmÀrkelsen som The Wood Hotel Àr nominerad till Àr Green Award. HÀr belönas hotell som har ett genuint intresse för att öka andelen vÀxtbaserade livsmedel pÄ menyn och kommunicera detta till bÄde medarbetare och gÀster.
De Ă€r ocksĂ„ nominerade i kategorin Innovation Award för initiativet âbĂ€r i stĂ€llet för apelsinâ. Denna utmĂ€rkelse belönar hotell som visar exceptionell kreativitet och nytĂ€nkande inom gastronomi som bidrar till att höja mat- och dryckesupplevelsen för gĂ€sterna. Vad The Wood Hotels koncept handlar om Ă€r en frukostbuffĂ© med en mĂ€ngd lokala och sĂ€songsbetonade ingredienser. Och apelsinerna Ă€r utbytta mot lokala bĂ€r som blĂ„bĂ€r, hallon och lingon.
Carina Brydling pĂ„ Wood Hotel Ă€r nominerad i kategorin Food & Beverage Manager Award. Detta pris fokuserar pĂ„ ledare som inspirerar och utvecklar bĂ„de medarbetare och matlagning. Hon har genom Ă„ren skrivit flera kokböcker, tĂ€vlat i kocklandslaget samt varit med i âKockarnas kampâ i TV4.
â Att fĂ„ tre nomineringar i Culinary Hotel Awards Ă€r ett bevis pĂ„ den passion, inspiration och omtanke vĂ„ra medarbetare lĂ€gger pĂ„ att skapa gastronomiska upplevelser i toppklass, sĂ€ger David Ă berg, platschef pĂ„ The Wood Hotel by Elite i ett pressmeddelande.