Hotell i SkellefteÄ kan vinna tre kulinariska priser

The Wood Hotel by Elite Àr nominerade i tre olika kategorier till utmÀrkelsen Culinary Hotel Awards. HÀr hyllas gastronomiska upplevelser pÄ svenska hotell.
– SĂ€rskilt roligt Ă€r det att ha blivit nominerade för ”bĂ€r i stĂ€llet för apelsin”, sĂ€ger hotellchef David Åberg.

Wood Hotel kan vinna tre gastronomiska priser.

Wood Hotel kan vinna tre gastronomiska priser.

Foto: Pontus Lundahl/TT

SkellefteÄ2025-02-11 01:00

Nyheten i korthet

  • The Wood Hotel i SkellefteĂ„ Ă€r nominerat till tre priser vid Culinary Hotel Awards, en utmĂ€rkelse som hyllar gastronomiska upplevelser pĂ„ svenska hotell.
  • Hotellet Ă€r nominerat för Green Award för sitt fokus pĂ„ vĂ€xtbaserade livsmedel, samt Innovation Award för sitt initiativ ”bĂ€r i stĂ€llet för apelsin”.
  • Carina Brydling pĂ„ Wood Hotel Ă€r Ă€ven nominerad för Food & Beverage Manager Award för sitt inspirerande ledarskap. Priserna tillkĂ€nnages den 10 mars.

Culinary Hotel Awards arrangeras av tidskriften RestaurangvĂ€rlden  och priserna delas ut i flera kategorier. Vinnarna tillkĂ€nnages pĂ„ en gala pĂ„ Berns i Stockholm den 10 mars

Den ena utmÀrkelsen som The Wood Hotel Àr nominerad till Àr Green Award. HÀr belönas hotell som har ett genuint intresse för att öka andelen vÀxtbaserade livsmedel pÄ menyn och kommunicera detta till bÄde medarbetare och gÀster.

undefined
Carina Brydling kan bli Årets Food & Beverage Manager.

De Ă€r ocksĂ„ nominerade i kategorin Innovation Award för initiativet ”bĂ€r i stĂ€llet för apelsin”. Denna utmĂ€rkelse belönar hotell som visar exceptionell kreativitet och nytĂ€nkande inom gastronomi som bidrar till att höja mat- och dryckesupplevelsen för gĂ€sterna. Vad The Wood Hotels koncept handlar om Ă€r en frukostbuffĂ© med en mĂ€ngd lokala och sĂ€songsbetonade ingredienser. Och apelsinerna Ă€r utbytta mot lokala bĂ€r som blĂ„bĂ€r, hallon och lingon.

Carina Brydling pĂ„ Wood Hotel Ă€r nominerad i kategorin Food & Beverage Manager Award. Detta pris fokuserar pĂ„ ledare som inspirerar och utvecklar bĂ„de medarbetare och matlagning. Hon har genom Ă„ren skrivit flera kokböcker, tĂ€vlat i kocklandslaget samt varit med i ”Kockarnas kamp” i TV4.

undefined
"Att fĂ„ tre nomineringar i Culinary Hotel Awards Ă€r ett bevis pĂ„ den passion, inspiration och omtanke vĂ„ra medarbetare lĂ€gger pĂ„ att skapa gastronomiska upplevelser i toppklass", sĂ€ger David Åberg.

– Att fĂ„ tre nomineringar i Culinary Hotel Awards Ă€r ett bevis pĂ„ den passion, inspiration och omtanke vĂ„ra medarbetare lĂ€gger pĂ„ att skapa gastronomiska upplevelser i toppklass, sĂ€ger David Åberg, platschef pĂ„ The Wood Hotel by Elite i ett pressmeddelande. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!