Förre Arvidsjaurskocken världsmästare igen: ”Amerikanerna hade aldrig sett något liknande”

Den gångna helgen tävlade Morgan Lundin, tidigare Arvidsjaur, och hans lag i världsmästerskapen inom grill och barbecue i Texas. Totalt deltog 250 lag, de flesta från USA, men i dessertklassen hade de ingenting att sätta emot svensklaget. ”Det känns helt fantastiskt, vi kan numera titulera oss dubbla världsmästare och det är helt sjukt”, säger Morgan Lundin.

Desserten presenterades som en bakelse där kolan var i mitten täckt med bananen, ovanpå var det en glasyr över som gjorde att man nästan inte såg innehållet.

Desserten presenterades som en bakelse där kolan var i mitten täckt med bananen, ovanpå var det en glasyr över som gjorde att man nästan inte såg innehållet.

Foto: Privat

SKELLEFTEÅ2018-02-27 19:33
 Team Lingon & Dill består av Morgan Lundin, Michael Bonta, Tim Ahlgren och Emelie Jeppsson och tillsammans knep de guldet i dessertklassen. ”Vi är ett synkat lag där alla gör sitt bästa varje gång”, säger Morgan Lundin.
Team Lingon & Dill består av Morgan Lundin, Michael Bonta, Tim Ahlgren och Emelie Jeppsson och tillsammans knep de guldet i dessertklassen. ”Vi är ett synkat lag där alla gör sitt bästa varje gång”, säger Morgan Lundin.

Team Lingon & dill är det första internationella laget som vunnit guld under tävlingens 44-åriga historia. Vinsten kom i kategorin ”dutch oven”, där man ska tillaga den bästa desserten med en gjutjärnsgryta över elden.

Desserten bestod av choklad, banan, karamell, kolsyrat socker och färska bär, där innehållet var dolt för ögat.

Desserten presenterades som en bakelse där kolan var i mitten täckt med bananen, ovanpå var det en glasyr över som gjorde att man nästan inte såg innehållet.
Desserten presenterades som en bakelse där kolan var i mitten täckt med bananen, ovanpå var det en glasyr över som gjorde att man nästan inte såg innehållet.

– Det blev liksom en resa i smaker genom hela desserten. Amerikanarna hade aldrig sett något liknande och var helt tagna över hur bra den var, säger Morgan Lundin innan han påbörjade hemresan under måndagen.

Att tävla i BBQ:s hemland var en spännande utmaning och nu hoppas Morgan Lundin att vinsten kan öppna upp fler dörrar i USA.

– Vi har redan blivit inbjudna till Pasadena Livestock show and rodeo i september samt att vi fått en hel del visitkort att ta med oss hem till Sverige. Att vinna guld i ett delmoment i USA var inget som de sopar under mattan, det är en enormt stor grej. När vi tog emot pokalen var det cirka 100 000 besökare, det var nationalsång och flygplan i formation, allt man ser på tv.

Framöver väntar SM-kval och EM-kval, men redan imorgon börjar vardagen om på restaurangen i Skärblacka, utanför Norrköping.

– Det finansierar hela den här galenskapen, säger Morgan Lundin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om