Team Lingon & dill är det första internationella laget som vunnit guld under tävlingens 44-åriga historia. Vinsten kom i kategorin ”dutch oven”, där man ska tillaga den bästa desserten med en gjutjärnsgryta över elden.
Desserten bestod av choklad, banan, karamell, kolsyrat socker och färska bär, där innehållet var dolt för ögat.
– Det blev liksom en resa i smaker genom hela desserten. Amerikanarna hade aldrig sett något liknande och var helt tagna över hur bra den var, säger Morgan Lundin innan han påbörjade hemresan under måndagen.
Att tävla i BBQ:s hemland var en spännande utmaning och nu hoppas Morgan Lundin att vinsten kan öppna upp fler dörrar i USA.
– Vi har redan blivit inbjudna till Pasadena Livestock show and rodeo i september samt att vi fått en hel del visitkort att ta med oss hem till Sverige. Att vinna guld i ett delmoment i USA var inget som de sopar under mattan, det är en enormt stor grej. När vi tog emot pokalen var det cirka 100 000 besökare, det var nationalsång och flygplan i formation, allt man ser på tv.
Framöver väntar SM-kval och EM-kval, men redan imorgon börjar vardagen om på restaurangen i Skärblacka, utanför Norrköping.
– Det finansierar hela den här galenskapen, säger Morgan Lundin.