Covidläget på gymnasieskolorna är stabilt såtillvida att ungefär lika många personer insjuknar varje vecka. Just nu går ungefär 30-40 procent av eleverna på skolan, medan resten pluggar på distans. Man delar också upp klasser i mindre grupper och använder fler klassrum när undervisningen sker på skolan.
– Bedömningen är att vi fortsätter så även efter påsken och tills vidare. Om vi får möjlighet att ta in fler elever så kommer vi nog att göra det, men det blir i dialog med smittskyddet. I så fall kommer vi att prioritera avgångseleverna, säger Erik Burstrand, avdelningschef för gymnasieskolan.
En process har också dragits igång kring skolavslutningen och studenten. Exakt hur den kommer att bli är inte beslutat, men den kommer i alla fall inte att bli traditionell, menar Erik Burstrand:
– Det blir en anpassad skolavslutning. Förra året hade vi en gemensam policy i regionen och det kommer vi att ta fram i år också. Vi vet i alla fall att inga studentflak kommer att vara tillåtna.
När det gäller smitta på grundskolorna så säger Susanne Marklund, tf avdelningschef för grundskolan, att läget är stabilt med några lokala avvikelser.
– Vi fortsätter med att alla rektorer får göra riskbedömningar och fortsätter som vi har gjort med delvis distansundervisning efter påsken. Vi har en förhoppning om att närma oss närundervisning, men vi behöver mer tid för att se hur det utvecklar sig.