Det rörde sig om misstänkt blågröna alger, vars bakterier kan producera toxiner som kan vara farliga för människor och djur.
Skellefteå kommuns miljöinspektör Anna Modig har varit vid den aktuella stranden och algblomningen är borta.
– Det finns inga alger så man kan bada igen. Det är ingen fara, säger hon.
Var uppmärksam
Badare ska fortsatt vara uppmärksamma då algerna kan återvända.
– Det finns bra bilder på alger på länsstyrelsens hemsida, de är väldigt markant gröna. Ibland luktar de lite illa, det är nästan så att man kan känna att ”här vill jag inte bada”, säger Anna Modig.
Varningen kvarstår vid flera badplatser, däribland Lill-Kricksand i Robertsfors kommun.
– Algerna kan bilda gifter eller toxiner som inte är bra för framförallt småbarn och djur. Människor kan bli illamående, småbarn kan få kräkningar. Då ska man ta kontakt med läkare, säger Eva Mikaelsson, Informationscentralen för Bottniska viken vid länsstyrelsen i Västerbotten.
Fler kan drabbas
De höga temperaturerna göra att algblomning kan uppstå på fler ställen längs havskusten.
– I de här temperaturerna är det klart att det blir väldigt mycket. Under några dagar gjorde vi tio, tolv observationer från Härnösand i söder till Kalix i norr, säger Eva Mikaelsson.
Algblomning beror också på saker som vind. Satellitbilder från SMHI visar att den finska sidan av Bottenviken är tydligt drabbat.
– På vår sida verkar det just nu som att det mest är grunda havsvikar som har fått algblomning, där är det gynnsamma förhållanden. Om det börjar blåsa kan de flytta på sig, säger Eva Mikaelsson.