Stadsmissionen prövat nytt grepp

Blir det mat över när familjen ätit av söndagsgrytan så vill gärna Stadsmissionen att resterna skänks bort under måndagen.

Givmildhet. Hans Marklund, föreståndare vid Stadsmissionen, säger att Skellefteborna fortsätter att vara givmilda när det gäller att skänka mat.

Givmildhet. Hans Marklund, föreståndare vid Stadsmissionen, säger att Skellefteborna fortsätter att vara givmilda när det gäller att skänka mat.

Foto: Foto: Leif Andersson.

Samhälle och välfärd2015-10-14 11:43

Hans Marklund, föreståndare vid Stadsmissionen i Skellefteå, hoppas att detta initiativ ska bli ett bra komplement till de kylskåp som finns uppställda vid sex olika affärer i kommunen.

– När det gäller resterna från exempelvis grytor och stekar så vill vi att folk kommer till vår lokal med maten, de ska inte ställa in denna mat i kylskåpen.

De kylskåp som är uppställda töms tre gånger i veckan. Verksamheten har varit gång i cirka ett år och erfarenheterna är goda.

– Absolut, intresset håller i sig. Folk är givmilda.

Givmildhet. Hans Marklund, föreståndare vid Stadsmissionen, säger att Skellefteborna fortsätter att vara givmilda när det gäller att skänka mat.
Givmildhet. Hans Marklund, föreståndare vid Stadsmissionen, säger att Skellefteborna fortsätter att vara givmilda när det gäller att skänka mat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!