Det handlar om en tidigare affär som nu kan byggas om och bli restaurang. Ägare till huset är fastighetsbolaget Diös.
Bolaget begärde bygglov, men utredande handläggare hade föreslagit avslag då restaurangen inte kommer att uppnå full takhöjd.
På vissa ställen blir den 2,43 meter medan normen är 2,7 meter i publika lokaler. Om takhöjden ska vara lägre än norm ska rummet vara avsett för max 16 personer.
Men nämnden beslöt ändå att ge bygglovet.
- Det är bara en mindre del som får lågt i tak. Sökande har också visat att de ska ha en god ventilation och brandsäkerhet, motiverar ordförande Evelina Fahlesson beslutet.
Avgränsas med vägg
Mie Johansson på Stadskällaren är nöjd med beskedet.
- Det här har tagit längre tid än vi hade trott. Nu är det tänkta öppningen av restaurangen satt till mars.
Det blir Diös som gör ombyggnaden, och utformningen är redan bestämd.
- Vi ska anpassa oss till regeln om 16 personer där det är lägre takhöjd. Det blir särskilda väggar som avskärmar området.
Bord i gatuplan
Hon säger att den nya restaurangen ska ha egen ingång från gatan. Delar av ytan blir i gatuplan med utsikt från fönstren, det blir också ett område en halvtrappa ner.
- Från det nedre området blir det öppet mot vår befintliga restaurang och det blir möjligt att gå mellan. Det blir också samma kök.
Egen meny
Hon säger att den nya restaurangen får egen pub, och en egen meny.
- Det blir enklare barmat som serveras där, säger Mie Johansson.
Den nya restaurangen blir 176 kvadratmeter, medan Stadkällarens befintliga publika ytor är cirka 450 kvadratmeter.