I det förra avtalet låg nivån på mellan 150 och 200 utrikesfödda. I denna kategori ingår inte asylsökande. På plats finns redan avtal sedan flera år tillbaka om att upplåta 1200 platser för asylsökande.
– Detta avtal ligger kvar på samma nivå, det rör sig om avtal mellan Migrationsverket och hyresvärdar, både privata och inom allmännyttan, säger Pär Åhden, enhetschef på Socialförvaltningen.
I det avtal som utökats för de med uppehållstillstånd så rör det sig om utrikesfödda som väljer att bo här som kvotflyktingar, ensamkommande barn och anhöriginvandrare.
– Det är inte minst inom denna grupp som vi i Skellefteå har valt att ha en generös attityd gentemot en del andra kommuner som inte tar emot några flyktingar alls som fått uppehållstillstånd, säger Pär Åhden.
Kommunalrådet Lorents Burman har efterlyst att alla kommuner måste ta sitt ansvar. På torsdagen kom beskedet att Folkpartiet bytt inställning.
– Det innebär att de går på samma linje som vi inom Socialdemokraterna. Det innebär att det nu kan komma ett beslut om att ingen kommun ska kunna välja bort detta ansvar som alla kommuner måste ta.
I fjol fanns som sagt avtal om att ta emot upp till 200 personer som har uppehållstillstånd.
– Året slutade med att 307 flyktingar valde att stanna i vår kommun. Det är ju inte minst positivt då vi har som mål att bli 80 000 invånare.
En tydlig trend i sommar är att antalet ensamkommande barn blivit fler, så även till Skellefteå. När det gäller den gruppen så finns en tvingande lagstiftning, kommunerna måste ta ansvar då Migrationskravet kommer med direktiv.
Skellefteå har stor erfarenhet på det här området