När Peter Lindkvist (SD), blev invald i kommunfullmäktige efter valet, trodde han att han skulle få en arbetsplats i Stadshuset, likt gruppledarna för de andra partierna.
– Jag hade ett möte där jag fick veta att jag skulle få en plats. En vecka senare fick jag höra att det saknades möbler. Jag erbjöd mig att hämta möbler, men det gick inte. Några dagar senare fick jag veta att jag inte hade rätt att sitta där, eftersom jag inte sitter i kommunstyrelsen. De ändrade förutsättningarna för att det är Sverigedemokraterna det gäller.
Han tycker att det känns odemokratiskt.
– Varför ska de andra gruppledarna få vara mer förberedda än jag? Nu måste jag ha min egen dator och sitta på något fik, eftersom det är så dålig uppkoppling där jag bor. Men jag kan ju inte sitta där hela dagen.
Kommunalråd Lorents Burman (S), säger att man tidigare, av hävd, har sagt att bara gruppledare som har uppdrag i kommunstyrelsen får en arbetsplats inne på Stadshuset.
– Det har alltid varit så här, vi har bara valt att förtydliga det som gäller. Han har bara ett kommunfullmäktigesammanträde i månaden och är gruppledare för två personer, så arbetsbördan är inte så omfattande. Vi måste dra gränsen någonstans. Vi kan inte upplåta plats åt alla små partier, då skulle vi kunna få hur många som helst.
Om en gruppledare som i dag har en plats i Stadshuset skulle förlora sin plats i kommunstyrelsen efter nästa val, skulle den personen få flytta ut då?
– Absolut, samma regler gäller för alla partier. Om Sverigedemokraterna kommer in i kommunstyrelsen efter valet 2018 kommer de att få en plats.
MP hade svårt att få en plats i Stadshuset