Så ska Malå styras de kommande fyra åren

Lennart Gustavsson och Mikael Abrahamsson delar på kommunalrådsposten.
Lennart Gustavsson och Mikael Abrahamsson delar på kommunalrådsposten. Foto: Lennart Enkvist
Öppenhet, dialogmöten och ordning på ekonomin. Det är några punkter i den plattform som Vänsterpartiet och Socialdemokraterna i Malå har enats om.

V och S fick tillsammans drygt 63 procent av rösterna vid kommunalvalet i Malå. Partierna har tidigare gjort upp om hur posterna ska fördelas och nu har de även enats om en gemensam plattform för de kommande årens arbete.

– Det är bra att vi har en samsyn på vilka frågor som vi tillsammans prioriterar. Samtidigt som det sätter press på oss ger det en möjlighet att följa och utvärdera vårt arbete, säger Lennart Gustavsson (V), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Plattformen bygger på partiernas program inför kommunalvalet och består av 13 punkter. Bland annat ska möjligheterna till en simhall utredas, goda boendemiljöer för äldre säkerställas och Menis verksamhet drivas utan skattefinansierade bidrag.

– Förutom att fortsatt arbete för att få en stabil ekonomi handlar det väldigt mycket om att ta tillvara de resurser vi har. Personalen är och kommer att vara den viktigaste resursen, säger Mikael Abrahamsson (S), kommunstyrelsens vice ordförande.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut