Klas Beyer vann TV4:s "Robinson" 2019.
Klas Beyer vann TV4:s "Robinson" 2019. Foto: Erik Mårtensson/TT

Robinson-Klas bröt nacken - berättar om olyckan

Robinsonvinnaren Klas Beyer tränade på volter inför snowboardåkning, men landade fel och bröt nacken. Det skriver Västerbottens-Kuriren.

Det var på torsdagskvällen som Umeåprofilen Klas Beyer hoppade på trampolin och tränade på volter, när olyckan var framme.

– Jag gjorde ett ojämnt antal volter och landade på huvudet och nacken i en vridande rörelse. Sedan så strålade det till i armen och bröstryggen, och så började benen domna bort, säger Beyer.

Han blev liggandes och åkte med ambulans in till Södersjukhuset i Stockholm. Först hade han ingen känsel i högra sidan av kroppen, men den började under fredagen komma tillbaka.

– Jag har fortfarande lite nedsatt känsel i armen, men det ska nog gå bra, säger Beyer, som trots omständigheterna är positiv.

Sedan olyckan har han legat helt stilla i en sjukhussäng, bortsett från en magnetröntgen och datortomografi. Prognosen ser god ut, men han kommer bli kvar på sjukhuset över helgen plus några dagar till.

– Läkarna sa att kotorna ligger bra, så någon operation behövs inte, säger Beyer.

Han räknar med att återhämta sig totalt efter olyckan, och när VK ringer ska han precis försöka ställa sig upp för första gången efter olyckan.

– Det kommer nog gå bra, det är jag ganska övertygad om.

Klas Beyer, som vann Robinson 2019, har bott i Umeå i närmare tolv år. Han har nyligen skrivit en bok om Robinsonäventyret, vilken släpps i början på mars.

Jesper Råtts/Västerbottens-Kuriren

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut