Det var under sommaren 2012 som kvinnan anmälde till försäkringsbolaget att hon hade tappat bort sina vigselringar när hon badade på ett inomhusbad i en kommun längre bort. Senare samma år köpte hon nya ringar för de pengar som hon fick ut på försäkringen.
Sommaren 2015 anmälde kvinnan att hon blivit avstulen en väska. Men när hon inte ville medverka i utredningen kring väskryckningen så fick utredaren en känsla av att allt inte stod rätt till.
Avslöjades av bloggen och Facebook
Han började söka runt och hittade kvinnans blogg. I ett inlägg från dagen innan hon skulle ha tappat bort ringarna nämnde hon att altanen skulle målas, men ingenting om att familjen skulle besöka badet. Utredaren fann också en bild av kvinnans nymanikyrerade naglar på hennes Facebooksida, tagen bara ett par veckor efter att hon gjort anmälan. Ringfingret pryddes av ringar som starkt påminde om de som kvinnan anmält försvunna och då valde han att göra en polisanmälan för misstänkt bedrägeri.
I polisförhör har kvinnan uppgett att hon trodde att hon hade tappat bort ringarna, men inte visste exakt när. Men hon antog att det var när hon besökte badet, men kunde inte uppge om det var exakt den dagen hon hade uppgett i sin anmälan. Hon säger att hon sedan hittade ringarna, men inte påtalade detta för försäkringsbolaget. Hon understryker dock att hon aldrig hade för avsikt att göra en felaktig skadeanmälan.
”Inte trovärdig”
Men tingsrätten tror inte på hennes förklaring. ”(Kvinnan) är inte trovärdig, utan hennes vid tingsrätten lämnade uppgifter framstår istället som en uppenbar efterhandskonstruktion. Tingsrätten kan inte hitta någon annan rimlig förklaring till hennes beteende än att hon uppsåtligen gjort den oriktiga skadeanmälan”, skriver tingsrätten i sin dom.
Hon döms nu för bedrägeri till 40 dagsböter. Hon ska dessutom betala ett skadestånd till försäkringsbolaget på drygt 15 000 kronor.