Minst 26 barn döda i nya flygangrepp i Jemen

Notera att denna artikel är från 2018.
Minst 26 barn och fyra civila kvinnor har dödats i nya saudiskledda flygangrepp i Jemen, uppger FN:s humanitära chef Mark Lowcock. Barnen och de vuxna attackerades sedan de sökt skydd undan strider i det krigshärjade landet.

nligt uppgifter till al-Jazira bombades ett flyktingläger i al-Kouai i distriktet al-Durayhimi, två mil från hamnstaden al-Hudaydah. Huthirebeller uppger för det rebellknutna tv-bolaget al-Masirah att de flesta som dödades hade försökt lämna området i en buss, som träffades i angreppet. Det har dock inte bekräftats av oberoende källor.

Enligt lokala hälsomyndigheter har läkare från Internationella rödakorskommittén ännu inte kunnat ta sig till området, skriver al-Jazira.

"Djupt oroad"

Attacken som skedde på torsdagen föregicks av ett annat angrepp i samma region som krävde fyra barns liv, skriver Lowcock i ett uttalande. Han fördömer händelserna och efterlyser en oberoende utredning av flygangreppen.

"Jag är också djupt oroad över attacker i närheten av humanitära platser, som inkluderar vårdresurser, vatten och sanitetsinfrastruktur", skriver Lowcock.

Flera attacker mot barn

Senast den 9 augusti dödades fler än 50 människor, omkring 40 av dem barn, i ett flygangrepp som den saudiskledda militäralliansen utförde mot en skolbuss i Jemen. USA uppges ha levererat bomben som användes vid den attacken.

Händelsen fick världen att reagera med avsky och krav restes på en utredning av attacken.

Den saudiskledda alliansen har stridit mot de Iranstödda Huthirebellerna i Jemen sedan mars 2015. Sedan dess har nästan 10 000 människor dödats i konflikten, de flesta civila. Alliansen har upprepade gånger anklagats för att bomba civila, men den har erkänt få misstag och anklagar rebellerna för att använda civila jemeniter som mänskliga sköldar.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut