Nya kunderna förvånade Ica-personalen: ”Hysteriskt roligt”

Ingen hade get dem tillåtelse att komma in. De våldgetade ändå. Sedan tackade de och bockade för sig. Ica Supermarket Morön fick oväntat besök i butiken på lördagen.

Vid lunchtid satt Matilda Zakrisson i kassan och fick en underlig fråga utav en kund.

– Han undrade om det just var en man som handlade med getter? Jag svarade: ”ursäkta mig”? Jag brukar ha bra koll på utgången, men jag hade inte sett nånting. Jag trodde att han skämtade med mig. Men då sa han: ”det var en man, han gick med getter i koppel”.

Förundrad satt hon kvar och arbetade, men på rasten kunde hon inte hålla sig. Hon gick igenom övervakningskamerorna.

– Det hade smitit in två getter! Jag höll på att skratta ihjäl mig, och skickade det vidare det till alla kollegor. Det var jättekonstigt, jag tänkte bara på hur jag inte kunde ha sett det här? Det hade blivit en liten folksamling vid entrén, jag måste ha varit distraherad.

Ica-handlaren Tommy Alm hade just kommit hem från Hemavan när han fick nyheten. Han blev lika småchockad och underhållen som resten av personalen.

– Det bara kom två getter, vad är det här? Vi har haft katter, hundar och igelkottar i butiken innan. Men inga getter! Det är kanske det sista vi väntar oss i butiken, säger han.

Enligt uppgifter till Matilda Zakrisson och Tommy Alm ska en man ha kommit in och satt getterna i koppel. Mer än så har de inte fått förklarat för sig.

– Nej, jag har ingen aning. Men jag gissar att det är 4H-gården. De har kanske varit ute och gått med dem, eller så har de rymt från själva gården?, frågar sig Matilda och fortsätter:

– Alla i personalen bara undrar varifrån de kom och tycker det är hysteriskt roligt.

Det är oklart vad getterna skulle handla. Men, med risk för att låta som en lokaltidning i Göteborg och inte Skellefteå, så gissar Norran på att de ville förbereda sig inför nästa fredagsmys:

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut