Foto: Västerbottens-Kuriren

Nu kommer skattebrevlådorna tillbaka

2017 togs möjligheten bort att lämna in sin deklaration via en fysisk brevlåda vid Skatteverkets kontor. Anledningen var säkerhetsskäl. Nu gör brevlådorna comeback efter förra årets kaos, rapporterar VK.

Det är på ett 60-tal platser i Sverige som Skatteverket i år kommer att sätta dit tillfälliga brevlådor för att underlätta de som vill lämna pappersdeklaration. I Västerbotten handlar det som kontoren i Umeå, Skellefteå, Lycksele, Sorsele och Vilhelmina.

Brevlådorna kommer att vara öppna från den 16 april till och med den 2 maj, då deklarationen senast ska vara inlämnad.

Det var 2017 som brevlådorna togs av säkerhetsskäl. Förra året uppstod dock kaosartade scener på flera platser där personer bland annat försökte trycka in sina deklarationer via dörrspringor.

– Vi har utvärderat hur inlämningen av pappersdeklarationer gick till förra året och mot bakgrund av att flera deklarationer lämnades in via dörrspringor är vi är självklart inte nöjda. Vi måste vara lyhörda och i år gör vi det därför enklare även för dem som vill lämna pappersdeklarationen direkt till oss, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

På övriga kontor gäller inlämning under öppettiden. En del kontor kommer även att ha utökade öppettider.

Nils Jonsson//Västerbottens-Kuriren

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut