Både elever och personal på lärlingsprogrammen gynnas av det nya projektet.
Både elever och personal på lärlingsprogrammen gynnas av det nya projektet. Foto: Pär Lindström

Nu kan eleverna göra sin praktik utomlands: ”Blir för många en direkt väg ut i arbetslivet”

Tack vare ett nystartat internationellt projekt kommer de som går lärlingsutbildningar på Anderstorpsgymnasiet att ha möjlighet att göra praktik utomlands från nu i höst.

Projektet sträcker sig två år och innebär också att personal på utbildningarna kommer att ha möjlighet till jobbskuggning utomlands.

– Projektet ger oss möjlighet att under två år kunna förstärka och utveckla våra lärlingsutbildningar genom att erbjuda internationella praktikplatser, studiebesök och nätverk som är nyttiga för vår verksamhet, säger Ulla-Britt Persdotter, verksamhetschef på Anderstorpsgymnasiet, i ett pressmeddelande.

Karin Näsström, turismlärare på Anderstorpsgymnasiet, säger i pressmeddelandet:

– Att praktisera utomlands är ett sätt för eleverna att skaffa sig nyttiga kulturella erfarenheter, knyta kontakter, förbättra språkkunskaper, att få växa som individ och få fantastiska meriter i sitt CV. En praktikplats utomlands blir för många en direkt väg ut i arbetslivet.

Anderstorpsgymnasiet har genom Erasmus+ beviljats medel från Universitets- och högskolerådet för att starta projektet Learning for Life in Europe. Projektet är ett samarbete med Kungsbacka kommun och har en budget på ca 6 miljoner kronor.

Hotell och turism, måleri och husbyggnad, fordon- och transport samt fastighet är de yrkesområden som ingår i projektet.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut