När personalen skulle spåna på idéer för att minska matsvinnet så kom man på förslaget att sälja ut grönsaker och frukt som inte är perfekta till rabatterat pris. De säljs nu i lådor på cirka 10 kilo.
– Så länge det inte är mögel och bara lättare stötskador så gör vi så. Det blir ju en urvalsprocess och kunden väljer ju oftast det mest perfekta i affären. Vi försöker ta tillvara de mindre perfekta råvarorna i vårt butikskök, men det blir fortfarande över frukt och grönsaker, säger Alexander Björk vid Ica Kvantum.
Han säger att butiken skickar allt matavfall till biogasanläggningen.
– Men det är ju bättre om det kommer till annan användning också.
Alexander Björk säger att butiken fått mycket respons från kunderna på sin Facebooksida.
– Det märks att folk är engagerade. De har även kommit med fler förslag och idéer kring hur vi kan förbättra miljön, säger han.
Butiken skickar även produkter med skadad ytterförpackning till Stadsmissionen via det välgörande kylskåpet.