Sågad kamel – Umeåbutikens storsäljare

Vad sägs om kamel till middag? Lite oväntat har just detta, samt kycklingfötter, blivit Umeåbutikens storsäljare. Det rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Kamelköttet säljer som smör. Foto: Anna Lundström/TT

Kamelköttet säljer som smör. Foto: Anna Lundström/TT

Foto: Foto: Norrans redaktion

Not Found2017-10-18 14:02

– Kamelkött har tydligen blivit en hälsotrend i Stockholm. Själv har jag inte hunnit tillaga det ännu så jag vet inte hur det smakar. Men vi säljer så bra av kamel att vi funderar på att beställa hem färs också, säger Nina Söder, butikschef på Världens Mat som ligger på Ersboda, till Västerbottens-Kuriren.

Hon berättar att många kunder med röttena i Afrika köper kamel.

– Det är för dem som älgkött är för oss.

Nina Söder har, sedan hon tillträdde som butikschef, verkligen breddat sin egen kunskap inom mat. En butiksanställd från Thailand har introducerat henne för både smågrodor och gräshoppor.

– Grodorna smakade som en lite torrare kyckling. Gräshopporna var otäcka att titta på men smakade inte alls obehagligt, mest som gräs, säger Nina Söder, som även berättar att grodlår säljs i butiken.

Ytterligare en storsäljare är kycklingfötter. För den som inte ätit detta kan det låta lite knaprigt och hårt.

– Jag skrattade först när jag hörde talas om det, men tydligen äts de som snacks. Det ska vara en delikatess!

Nina Söder, som själv är matintresserad, älskar att testa nya maträtter och råvaror, och har många spännande planer på beställningar.

– Närmast blir det mer från England.

Anna Sundelin/Västerbottens-Kuriren

Kamelköttet säljer som smör. Foto: Anna Lundström/TT
Kamelköttet säljer som smör. Foto: Anna Lundström/TT
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om