Norran efterlyste någon som gjorde juliga saker och Erica var en av dem som direkt hörde av sig.
– Jag gillar alla färger och smaker och det lyser upp i en kall årstid, berättar Erica.
Vi bestämde att hon skulle guida oss igenom tre julbak och det första blev knäckkokning. Med van hand rör hon ner ingredienserna i en gjutjärnspanna som sedan står och puttrar medan hon lägger ut formar och rullar ihop smörpapper som ska bli klubbor.
Tratt
När kulprovet visar att knäcken är tillräckligt hård, för det ska den vara enligt Erica, så använder hon en nyinköpt tratt som smidigt putsar ut knäcken i formarna.
– Nu ska de svalna på diskbänken, för ställer man dem utomhus eller i kylen direkt så blir det kondens, avslutar Erica.
Ericas knäck:
2 dl grädde
2 dl socker
2 dl sirap
Koka rejält så att den blir hård.
Kulprov, några droppar i ett glas med kallt vatten, avgör när den är klar.
Ska svalna i rumstemperatur, annars blir det kondens.