Så här gör du den perfekta knäcken - Erica tipsar

När man kliver in i Erica Hermanssons och sambons lägenhet i Kåge så infinner sig julstämningen direkt. Allt går i röda färger och det finns tomtar och andra juliga saker överallt.

Van hand. Erica Hermansson älskar julen och att pyssla. Hela november brukar hon göra olika projekt så att hon kan mysa i december. Foto: Jeanette Lövgren.

Van hand. Erica Hermansson älskar julen och att pyssla. Hela november brukar hon göra olika projekt så att hon kan mysa i december. Foto: Jeanette Lövgren.

Foto: Foto: Jeanette Lövgren.

Not Found2016-12-19 07:00

Norran efterlyste någon som gjorde juliga saker och Erica var en av dem som direkt hörde av sig.

– Jag gillar alla färger och smaker och det lyser upp i en kall årstid, berättar Erica.

Vi bestämde att hon skulle guida oss igenom tre julbak och det första blev knäckkokning. Med van hand rör hon ner ingredienserna i en gjutjärnspanna som sedan står och puttrar medan hon lägger ut formar och rullar ihop smörpapper som ska bli klubbor.

Tratt

När kulprovet visar att knäcken är tillräckligt hård, för det ska den vara enligt Erica, så använder hon en nyinköpt tratt som smidigt putsar ut knäcken i formarna.

– Nu ska de svalna på diskbänken, för ställer man dem utomhus eller i kylen direkt så blir det kondens, avslutar Erica.

Ericas knäck:

2 dl grädde

2 dl socker

2 dl sirap

Koka rejält så att den blir hård.

Kulprov, några droppar i ett glas med kallt vatten, avgör när den är klar.

Ska svalna i rumstemperatur, annars blir det kondens.

undefined
Hjälpmedel. Erica har köpt en tratt som underlättar när knäcken ska pytsas ut i formarna. Foto: Jeanette Lövgren.
undefined
Van hand. Erica Hermansson älskar julen och att pyssla. Hela november brukar hon göra olika projekt så att hon kan mysa i december. Foto: Jeanette Lövgren.
undefined
Klubbor. En del får polkagrisstänger så att de kan hängas i granen vid julgransplundringen. Foto: Jeanette Lövgren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om