Hon är rektor på Baldergymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram och tillägger:
– Jag hoppas att mina elever ska känna stolthet över att få leverera mat lagad från grunden till sina skolkamrater. Det här känns som ett vinnande koncept och en viktig del i elevernas utbildning.
Linda Grenholm och Carolin Palomaa, som är enhetschef för måltidsenheten, Skellefteå kommun, samarbetar kring det nya konceptet. Det finns inget stoppdatum, men det kommer att utvärderas löpande.
I och med elevernas egen maträtt, erbjuder Baldergymnasiet fem olika rätter varje dag. Det är:
Elevernas maträtt, huvudrätt samt vegetariskt alternativ från Jörnsköket, soppa och ett rikt utbud av sallader.
Linda Grenholm är mycket positiv och säger att elevernas produktion rör två verksamheter: Dels får eleverna sin storköksutbildning i skolrestaurangen på Baldergymnasiet, dels den a´la´carte-restaurang som eleverna driver ute på Campus.
– Vi ska ju utbilda för hela arbetsmarknaden, säger hon.
Linda Grenholm och Carolin Palomaa menar också att konceptet på Baldergymnasiet kan uppfylla Skellefteå kommuns målsättning om mindre svinn.
– Maten som eleverna lagar kostar lite mer, men den tar alltid slut, säger Linda Grenholm och Carolin Palomaa tillägger:
– Personalen i skolrestaurangen tycker att det är jätteroligt och eleverna får även fler vuxna runt omkring sig, i och med att de jobbar tillsammans med skolmåltidspersonalen.