Han är chef för Skelleftepolisen sedan i höstas, och har i ett svar till länsstyrelsen kommenterat den anmälan som gjordes i somras.
Anmälaren menade att det fanns brister hur Skelleftepolisen hanterade förvarade hundar i polishuset.
Flera saker i anmälan
Det påpekades att burarna är runt 80 cm gånger 100 cm med en meters takhöjd.
Anmälaren ifrågasatte också rummet där de tre burarna finns, att det exempelvis saknas fönster.
”Förvaringen har påverkat djuren, de har skällt, varit nervösa, tappat päls, vägrat äta med mera”, fortsatte anmälan.
”Blivit kvar för länge”
Det påpekades också att hundar ibland blivit kvar i burarna under flera dagar i samband med att dess ägare suttit frihetsberövad hos polisen i Skellefteå efter misstankar om brott.
Lars Westermark har i sitt svar till länsstyrelsen redogjort för två ärenden, och ger där förklaringar till varför det behövdes viss tid innan omhändertagna hundar kunde överlämnas.
Brist i dokumentation
Lars Westermark säger:
– Vid översyn av rutiner märkte vi en rutinbrist av dokumentationen av förvarade hundar hos polisen i Skellefteå. Detta har åtgärdats genom att en liggare upprättats över förvarade hundar, där alla vidtagna åtgärder nu dokumenteras.
”Fanns fog för anmälan”
Fredrik Nilsson, djurskyddssamordnare på länsstyrelsen:
– Utifrån vad Skelleftepolisens chef säger fanns det fog för den anmälan som gjordes. Polisens svar visar att man vidtagit åtgärder, och målet är ju att ingen hund ska stanna längre än max ett dygn hos polisen innan hunden förs till ägare eller hundpensionat. Burarna har rätt mått, så där finns inget att anmärka på.