Sedan augusti förra året har företaget drivits av Ling Ling och Weiyen Yen, Skellefteå. Norran berättade om deras optimism när de hade tagit över, och önskan att introducera det asiatiska köket i Burträskbygden.
– Det har varit roligt att driva företag, säger Ling Ling. Nu hoppas vi att någon ny ska ta över som också brinner för att få göra något eget.
Men det har också varit mycket jobb, erkänner hon.
– Så är det. Vi har inte haft råd att ha någon anställd så vi har jobbat själva såväl på vardagarna som helgerna.
– Ibland har vi ordnat aktiviteter, typ pub eller buffé. Då kan man ta in extrafolk. Men i det vardagliga har det bara varit jag och min man.
Att paret bor i Skellefteå och har pendlat åtta mil per dag har också hört till det jobbiga.
Nu säljer de av privata skäl.
Värdshuset har som sagt bytt ägare ofta. Paret som drev bolaget före Ling Ling och hennes make hade det i bara ett halvår. Där före fanns en innehavare som hade det i några år.
Köper ett bolag
Det som annonserades ut i fredags är aktiebolaget Burträsks Värdshus. Den som köper tar över ett färdigt bolag med både tillgångar och skulder. Utgångspriset är satt till 250 000 kronor.
– Det är viktigt att poängtera att man inte köper ett hus för de pengarna, utan man tar över ett helt bolags situation, säger Lennart Wikström på Skandiamäklarna.
Han säger att det under helgen kom mejl från några intressenter.
– Jag var ansvarig även för förra försäljningen, och då var det ett stort intresse, säger Lennart Wikström.
Husman går bäst
Hur gick det då med asiatiska maten?
– Jodå, den är uppskattad. Vi har alltid ett sådant alternativ som dagens rätt. Men majoriteten brukar välja svensk husman.
Hon säger att restaurangen har 40-50 lunchgäster per vardag i snitt.
– Många kommer från ortens företag, det finns ju gott om industrier i Burträsk, säger Ling Ling.
När kunderna inte gillar dagens husman brukar de ta asiatiskt