– Vi käkade kanelbullar i morse och jag kom att tänka på att jag hade lite lammkött hemma, säger Petter Thylin, ägare till restaurangen Tapas i Umeå, som står bakom den nyfödda kanelbulleburgaren, till Västerbottens-Kuriren.
På måndagar kör Tapas sedan flera år tillbaka konceptet Burgarmåndag, där bland annat donuts använts, och såhär på Kanelbullens dag började Petter Thylins tankar snurra.
Resultatet blev nymald lammlägg mellan två av Kulturbageriets kanelsnurror, med karamelliserad lök och spanska mögelosten La Peral.
– Lamm och kanel passar ju bra ihop, konstaterar Petter Thylin.
Hur smakade kanelbulleburgaren?
– Bra, men jag åt inte så mycket av den.
Även Lars Åkerlund, Duå, fick ett smakprov.
– Den fungerade överraskande bra. Kanske svårt att äta en hel, men en tugga var en rolig företeelse, menar han.
Kan Umeåborna köpa sig en kanelbulleburgare, dagen till ära?
– Nej, det här var bara en rolig grej, säger Petter Thylin.
Anna Sundelin// Västerbottens-Kuriren