I dag är det precis på dagen ett år sedan Moder Mothanna Magid felaktigt pekades ut som terrorist och under stor uppståndelse fördes bort av polis i Boliden.
Resten är historia, som man brukar säga.
Norran var först på plats med ett reporterteam den där kvällen och kunde snabbt prata med vittnen och försöka få grepp om situationen.
Vid den här typen av nyhetshändelser sker allt oerhört fort. Rykten florerar, polisen är förtegen och många, ofta motstridiga uppgifter cirkulerar i sociala medier. Det är ett otroligt uppskruvat nyhetsläge som redaktionen har att navigera i.
I takt med att vår publik vänjer sig med att få information omedelbart när något sker, ställer det också stora krav på redaktionens snabbhet. Vår publik förväntar sig att vi är först.
Men händelserna i Boliden visar också, på ett smärtsamt tydligt sätt, vikten av att inte bara vara snabba, utan också korrekta.
Efter det felaktiga utpekandet av Moder Mothanna Magid vidtog svenska medier någon form av rannsakningsprocess. Framförallt inom branschen debatterades detta fram och tillbaka och spaltkilometer skrevs av eftertänksamma publicister ( jag själv inkluderad) om hur detta kunde ske.
Att reaktionen hos branschen blev på det viset visar samtidigt att det pressetiska systemet tas på allvar. I en tid när mer eller mindre nogräknade, så kallade "alternativmedier" tar på sig rollen av "sanningssägare" kan det vara på sin plats att också påminna om seriösa mediers hantering av felaktiga uppgifter.
Svenska medier är oerhört försiktiga med att publicera integritetskränkande uppgifter, såvida inte "ett uppenbart allmänintressekräver offentlig belysning." I fallet Moder Mothanna Magid kan man utan tvekan argumentera för att det förelåg "ett uppenbart allmänintresse". Trots det blev det fel.
Seriösa medier ser då till att erbjuda möjlighet till genmäle, att korrigera felaktiga uppgifter på webben och så vidare. Det har Norran gjort. Faktum är att Norran är det media som gjort mest för att under året rentvå Moder Mothanna Magids namn.
Som publicist har jag lärt mig oerhört mycket av händelserna för ett år sedan. Det har nog gjort mig än mer medveten om mediernas makt och ansvar, men också om mediernas möjlighet att rentvå.
Men trots händelserna i Boliden för ett år sedan hör människor fortfarande av sig och vill att vi ska publicera bilder på misstänkta brottslingar eller i sammanhanget irrelevanta personuppgifter.
Då känns det bra att kunna falla tillbaka på de lärdomar jag drog för ett år sedan.