Industrins anställda får 6,2 procent i löneökningar på tre års tid. Det innebär 2,07 procent per år.
Dessutom ska 0,6 procent avsättas till personliga fonder, som ger möjlighet att ta deltidspension före man blir 65 år.
- Pengarna är dock individuella, så det beror på hur mycket pengar man kan tjäna ihop under sin yrkesverksamma tid, säger Jan-Eric Sandberg, chef för Teknikföretagen, region Norr.
Personalen vill ha pensionen
Vi pratade också med Tommy Lundmark, ombudsman för IF Metall i Norra Västerbotten.
Båda var mycket nöjda med pensionslösningen.
- Vi har ett kongressbeslut för att vi ska jobba för detta, säger Tommy Lundmark. Så det var alltså bra att vi kunde satsa en del av löneutrymmet för deltidspensioner. Jag tror säkert vi kunde ha fått det i lönepengar istället, men nu var detta prioriterat.
Han säger att såväl fack som företag brukar vara intresserade av att folk kan trappa ner när de blir äldre.
Ingen strejk sedan 1980
Annat som båda Jan-Eric Sandberg och Tommy Lundmark är nöjda med är att det blev ett avtal utan konflikt.
- Inte sedan 1980 har Metall varit i någon strejk, konstaterar Tommy.
Jan-Eric Sandberg uppskattar att det nu blir arbetsro i företagen. Att avtalet är så långt som tre år är också bra för stabiliteten.
Okay nivå på löneökning
När det gäller nivån på totalt 6,8 procent i värde (inklusive pensionslösningen), säger Tommy Lundmark, IF Metall, att man får vara nöjd.
- Ökningarna ska ju alltid vara någon slags balans mellan att anställda vill ha ökad reallön, och att svensk industri måste klara sig i konkurrensen.
Jan-Eric Sandberg, Teknikföretagen, konstaterar att nivåer runt två procent per år har gällt under ganska många år nu.
Blir vägledande
Till sist ska sägas att industrins avtal brukar vara vägledande för övrig arbetsmarknad. Det innebär att facket inte behöver vara särskilt oroligt för att andra stora parter "går om" och gör kanonavtal.
- Nej, det kan ju vara en orsak till att våra avtal har gått ganska lätt att få till, säger Tommy Lundmark. Ända sedan det slöts ett stort industriavtal 1997 med samordnade förhandlingar, har det fungerar väldigt bra.
LO gick ihop
I år var extra många fackförbund inblandade, eftersom LO-facken ville ha samordnade förhandlingar. Därför berörs väldigt många avtal av de nivåer som parterna i dag kom fram till.