Efter att ha jobbat på Källan sedan 1993 har Maria Gustavsson tagit över som ansvarig efter Arne Hellsten. Från början var dock inte hotellbranschen något givet val – Maria är utbildad tandskötare och arbetade också ett tag på folktandvården.
–Men de behövde mindre personal och då sökte jag hit. Jag hade tur, en skulle vara mammaledig och då fick jag börja här, berättar hon.
Sedan dess har mycket hänt på anläggningen. Efter en tuff start med konkurs och rekonstruktion har Källan hittat sin nisch som spa- och konferenshotell.
För några år sedan totalrenoverades hotellet och om allt går enligt planerna blir nästa steg att rusta upp poolen och bastuområdet.
Att hotellet i Åmliden går bra medan det i Norsjö haft sådana problem tror Maria har att göra med inriktningen och läget. Avskildheten lockar privatgäster som söker lugn och ro. Den gör också att de som kommer hit på konferens måste hålla ihop som grupp under hela vistelsen.
–Sedan har maten varit en röd tråd från första början, säger hon.
Erfaren
Mycket av bitarna har jag jobbat med sedan tidigare.
Maria Gustavsson
För Maria har chefsjobbet framförallt inneburit ett större ansvar. Annars upplever hon inte förändringen så dramatisk.
–Mycket av bitarna har jag jobbat med sedan tidigare.
Hit kommer folk för att varva ner. Vad gör du själv när du ska koppla av?
–Jag har både barn och barnbarn att ägna mig åt. Sedan åker jag och flera andra härifrån till stan för att se hockey. Jag har alltid varit sportintresserad, har spelat fotboll och simmat, och med fyra pojkar har det varit mycket fotboll.
–Jag tycker också att det är jätteskönt att arbeta i trädgården. När man har jobbat med hjärnan hela dagen är det bra att använda kroppen.