Priset, som delas ut till företag, föreningar eller individer som står bakom integrationsprojekt, delades på måndagen ut för 16:e gången.
Marlene Mutesi, eldsjälen bakom Migrantmammor, fick ta emot priset.
– De arbetar med den kategori av människor som till exempel kan ha problematik gällande deras resa från hemlandet till Europa. Det är väldigt tungt för många, säger Lahcene Chellig, ordförande vid Mångkulturellt Forum, som delar ut priset.
Han säger att myndigheter ofta har integrationsplaner för många människor där individen kan tappas bort.
– Här kan kvinnor med enkla medel få prata med andra. Få veta att de inte är ensamma eller har gjort fel om de exempelvis har fött barn på ett speciellt vis eller upplever kulturkrockar.
Migrantmammor i Skellefteå hyllas för att få kvinnor att återvinna sitt självförtroende efter tuffa upplevelser och att hitta en plats i det svenska samhället.
– De kan tala om allt från hur vården fungerar till vanliga problem i vardagen. Det gör att de här kvinnorna kommer fram och tänker oj, jag är inte ensam.
Mångfaldspriset har delats ut i över 15 års tid och tilldelas företag, föreningar eller individer som inte bara pratat integration utan gjort något praktiskt i verkligheten.
– Vi vill uppmärksamma lokala initiativ som gör livet lättare för de som har haft det väldigt, väldigt tungt.