Konferensen är enligt arrangören den första i sitt slag i Sverige.
- Vi vill visa att vi är vanliga människor, säger arrangören Wally Johnson som tror att drogen är avkriminaliserad inom fyra år.
I Sverige förs ingen diskussion på "sund nivå", anser Wally Johnson, och syftet med konferensen är att normalisera samtalet kring cannabis.
- Det är skräckcannabis, stigmatisering, moralisering. Konsensus är att man ska ogilla det, vi blir inte inbjudna till debatter, säger han.
Sund nivå förrädiskMen bruk kan vara förrädiskt eftersom cannabis bryts ned långsamt, tycker Fred Nyberg som är professor i biologisk beroendeforskning vid Uppsala universitet.
Jämfört med alkohol som går ur kroppen dagen efter så lagras cannabis i fetter och kan påverka kroppen flera dagar efter intaget.
- Jag skulle inte välja att sätta mig i ett flyg på måndagsmorgonen om piloten eller flygledaren har tagit en joint på lördagskvällen, säger han.
Han tillägger att cannabis påverkar kognition, korttidsminnet och motoriken.
Konferensens paneldiskussion samlar representanter från Vänsterpartiet och Piratpartiet såväl som Liberalernas och Centerns ungdomsförbund.
- Vi är för en legalisering. Det är det mest skademinimerade sättet att ha cannabis i Sverige, säger Anton Sauer, utbildningspolitisk talesperson i Centerpartiets ungdomsförbund.
TT: Riskerar det inte att dra ner fler i missbruk?
- Tvärtom. De som hamnar i missbruk får chansen att söka hjälp utan att riskera sin familj, sitt rykte och sitt jobb.
Inget för ungdomarEnligt Wally Johnson har samhällets inställning till cannabis förändrats. En viss normalisering har skett - men cannabis bör inte vara helt fritt för alla, medger han.
- Vi vill inte att ungdomar ska bruka det. Man ska inte pilla på hjärnan när den utvecklas, utan det borde vara 21-årsgräns på både det och alkohol, säger Johnson.
Men i till exempel Colorado, i USA, har cannabisrökandet ökat bland yngre sedan legaliseringen, trots 21-årsgräns, enligt Fred Nyberg. Kriminaliteten kopplat till cannabis har inte heller gått ned.
- Legaliseringen har inte haft de effekter som man hade hoppats på. De som säljer illegalt har inte försvunnit, de kan dumpa priserna eftersom de inte betalar skatt, säger Nyberg.
Han är också bekymrad över att nivåerna av THC, som är den verksamma substansen, i cannabis som röks i Sverige har ökat de senaste åren.
- Vetenskapen har inte sett den långsiktiga effekten av att röka det. Det får vi se om tio år, säger Nyberg.