Konditori breddar verksamheten

Konditoriet har beviljats rättigheter att sälja alkohol, och utökar menyn och öppettiderna. Men de är i första hand ett konditori och kafé.

GLASINKÖP. Inga större investeringar måste göras, berättar ägaren Thor Boström. Foto: Stina Enmark.

GLASINKÖP. Inga större investeringar måste göras, berättar ägaren Thor Boström. Foto: Stina Enmark.

Foto: Foto: Stina Enmark.

Not Found2015-04-13 18:15

Ägaren Thor Boström är glad över beslutet.

– Det känns trevligt. Det ligger ju i kommunens linje också, att bredda centrum till Sörböle.

Han menar att älven har varit en skiljelinje, något som kanske försvinner när verksamheten utvecklas.

– Det knyter ihop norra och södra sidorna att det finns lite liv här också, så det inte bara ses som en genomfartsled. Det bor ju en hel del folk på den här sidan.

Det blir ingen ren restaurangdel, men ett lite mer varierat utbud av mat. Tanken är att konditoriet ska ha öppet längre, åtminstone under sommarkvällarna.

– Det är dåligt om konditorier som har kvällsöppet, det är något som har efterfrågats. Det är lite dåligt om liv här, det är som en blind avdelning på den här sidan av älven, vilket är synd. Det är ju bara 200 meter in till city, säger Thor Boström.

Det kommer inte bli särskilt stora förändringar, berättar han, det handlar alltså inte om att byta koncept.

– Vi är i huvudsak ett konditori och ett kafé, det tänker vi inte släppa. Men kunderna ska kunna ta sig en räkmacka och ett glas vin eller en öl om de är sugna på det.

Thor tror inte att målgruppen kommer förändras särskilt mycket.

– Men man vet aldrig. Framförallt gäller det väl att sköta det snyggt, det är mycket upp till ägaren vilket klientel man får.

Det knyter ihop norra och södra sidorna att det finns lite liv här också, så det inte bara ses som en genomfartsled.

undefined
GLASINKÖP. Inga större investeringar måste göras, berättar ägaren Thor Boström. Foto: Stina Enmark.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om