Julklappspanik? Här är ett tips på en ätbar present

För Erica Hermansson är julen en trevlig tid. Hon älskar att pyssla och framförallt att göra ätbara presenter, som till exempel brända mandlar.

Foto: Foto: Jessica Dhyr

Not Found2016-12-21 07:00

Med van hand rör Erica runt i pannan med mandlarna, sockret, vattnet och röd karamellfärg. Att baka och laga mat är en viktig del i hennes liv.

– Jag har alltid hållit på med händerna och pysslat och jag tycker om att göra ätbara presenter, berättar Erica.

Hon hittar inspiration på nätet, i bloggar och tidningar men hittar även på egna saker. Nytt för i år är bland annat en saffranssockerkaka prydd med en lucia och frosting så det ser ut som en vid klänning.

Presenter

Men tillbaka till den varma pannan med mandlarna som färgats röda för att bli extra juliga. När de är rostade strör hon ut dem på en plåt och särar på dem så att det inte bara ska bli en stor klump. Sedan åker de ner i cellofanpåsar som förslut med fina julband och vips så är ännu flera presenter klara.

Ericas brända mandlar:

200 g sötmandlar

3 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl vatten

eventuellt röd karamellfärg

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om