Med van hand rör Erica runt i pannan med mandlarna, sockret, vattnet och röd karamellfärg. Att baka och laga mat är en viktig del i hennes liv.
– Jag har alltid hållit på med händerna och pysslat och jag tycker om att göra ätbara presenter, berättar Erica.
Hon hittar inspiration på nätet, i bloggar och tidningar men hittar även på egna saker. Nytt för i år är bland annat en saffranssockerkaka prydd med en lucia och frosting så det ser ut som en vid klänning.
Presenter
Men tillbaka till den varma pannan med mandlarna som färgats röda för att bli extra juliga. När de är rostade strör hon ut dem på en plåt och särar på dem så att det inte bara ska bli en stor klump. Sedan åker de ner i cellofanpåsar som förslut med fina julband och vips så är ännu flera presenter klara.
Ericas brända mandlar:
200 g sötmandlar
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl vatten
eventuellt röd karamellfärg