Joachim Beijer är rullstolsburen sedan 23 år tillbaka. Då han vaknade upp på sjukhuset dagen efter han dykt med huvudet före i botten förstod han snabbt omfattningen på skadan.
– Sjätte kotan i nacken var krossad. Jag förstod redan då hur skadad jag var men sa till mig själv att om tio år ska jag gå igen men nu har jag förstått att det inte blev så, säger Joachim.
Det var efter en sen kväll med vänner som Joachim, då 19 år, och vännerna bestämde sig för att det var dags för ett dopp. Med alkohol i blodet dök han med huvudet först ner i vattnet. Det sista han minns var när han rörde vattenytan.
Joachim säger att han trots allt har ett underbart liv i dag och han inte ångrar någonting.
– Min räddning har vart humorn. Varje dag försöker jag leta skratt i allting, säger Joachim.
Det är många som väntat länge på sommarvädret och är redo för premiärdoppet. Men Joachim vill skicka ut en varning till folk att tänka sig för.
– Jag tycker att folk ska vara rädda om livet de har. Fick jag byta skulle jag göra det alla dagar i veckan, säger han.
– Hoppa i med fötterna före är mitt tips. Bättre skada benet än nacken, säger han.
På tiden för Joachims olycka fanns inte skyltar som förbjöd dykning. I dag tycker han att kommunerna blivit bättre.
– Nu kan vi inte klandra dem. Folk måste kunna avgöra själva också. Hoppa med benen före första gången och se om det går dyka, säger han.
Enligt "Myndigheten för samhällsskydd och beredskap" har varannan person som drunknar alkohol i blodet. Även Joachim hade druckit då han skadade sig.
– Om det är någonting som hade kunnat förhindra olycka så är det att jag hade vart nykter. Men man vet ju aldrig, det hade kunnat ske på annat sätt ändå, säger han
Joachim tycker att vi generellt är för dåliga på att säga åt våra vänner när de är påverkade.
På senare år har det upptäckts spetsiga pålar nedsatta i botten utanför bryggor och hopptorn. En effekt av dessa och alla olyckor har blivit att vissa kommunägda dykbryggor tagits bort helt.
– Det är tragiskt att det blivit så på grund av en liten klick som saboterar. Men det är ju det enda sättet för kommunerna att komma undan ansvaret, säger han.
Vad skulle du säga till ditt 19-åriga jag idag?
– Spriten går in och vettet ut, säger Joachim.